keskiviikko 4. elokuuta 2010

Päivä 8

Tänä aamuna kävin juoksemassa kuten eilen urheasti lupailin. Lenkki ei ollut kevyt muttei mitenkään erityisen raskaskaan. 50min juoksua ja siihen vähän lihaskuntoa päälle, olo oli hyvä. Odotin suihkuakin innolla vaikka oletin veden olevan kylmää. No, pääsen suihkuun ja avaan lämminvesihanan, ei paljoa vettä tipu. Avaan kylmävesihanan ja vedentulo lisääntyy hieman, mutta huolestuttavan vähän. Vettä tuli oikeasti niin vähän ja pienellä voimalla, että oli hyvä etten joutunut pitämään päätä kiinni seinässä saadakseni hiukseni pestyksi. Meinas tulla hätä vähän käteen, koska hiukset TODELLAKIN kaipasivat pesua. No, huuhtelemiseen meni joku 10min, mutta sain kuin sainkin hiukset pestyä. Kylmällä vedellä on vaan aika vaikea pelata, kun tuntuu että puhdasta jälkeä ei tule ei sitten millään. Mutta kävin siis suihkussa (lue: vesinorossa) ja valmistauduin basic instrumental skillsseihin.
Kombimatkustusta vaihtareiden kanssa. Kombi on siis minibussi, johon mahtuu n. 15 hlö. Maksaa 2,7pulaa/matka/hlö.


Mä kuvittelin että musan kurssit täällä olis meille todellakin läpihuutojuttuja, mutta tänään tulin eri tulokseen. Mut otettiin heti silmätikuksi ja mulle sanottiin että vois koittaa soittaa enemmän niin kuin nuoteissa lukee (hän tarkoitti voimakkuudenvaihteluita, ja huom. mä soitin ensin ilman mitään lisäohjeistusta soittamisesta, eli en olettanut että ihan kaikkea pitäisi tehdä mitä nuoteissa lukee). No tiän etten oo haka noissa solfissa, mutta ärsyttää että mulle sanottiin kaikesta, sitten kun Eeva soitti, se soitti jopa yhden ylennyksen ylennyksettömänä ja sille ei sanottu mitään! Ei halaistua sanaa! Meinasin jo kirjottaa pahan lauseen tähän perään mutta jätetään se nyt kirjoittamatta.

No sitten solfaustehtävien jälkeen meidän piti soittaa pianolla asteikkoja. Siis ASTEIKKOJA. Anna mun kaikki kestää! Mikset sä Matti pakottanu mua opetteleen niitä Suomessa??? Mä olin tosi ärtyisä sen tunnin jälkeen, mutta ei auta, kurssin kriteereissä lukee että asteikoita täytyy osata 5kappaletta ja ne on ilmeisesti soitettava oikeilla fucking sormituksilla. Mun tuli ikävä sitä Asikaisen asteikkolappua jossa on kaikki sormitukset olemassa, sillä täällä mä en tule sitä saamaan. Mutta me saatiin avain musaluokkaan (koitan huomenna saada siitä kuvan tänne), eli ei auta kun käydä reenailemassa. Ja mä teen sen yksin, koska haluun sillon omia kampuksen ainoan pianon omaan käyttööni ja hajoilla itteeni asteikkoja reenatessa. Asteikkoja. Voi järki...

No huonon alun jälkeen päivä jatkui lounaalla ja ette arvaa miten onnellinen pieni ihminen on riisistä (jota täällä kuitenkin tarjoillaan joka päivä mut ei oo osunu mun kohdalle). Sain vielä kaiken kukkuraksi ihan hullun kanapalan, jossa oli ihan sikana lihaa. :)

Me käytettiin myös kampuksen pesulaa tänään ekan kerran. Siellä on ihan sikaisoja pesukoneita ja kuivausrumpuja joista oltiin positiivisesti yllättyneitä. Kone ei pessy kun joku puol tuntia, tosin toista niistä jouduttiin availeen kaksi kertaa koska "pyykki ei ole koneessa tasaisesti". Eli avaat luukun, asettelet pyykit vähän tasaisemmin ja homma jatkuu. Musta se oli hauskaa. :) Kuivausrumpu näytti hyvältä ja tehokkaalta, mutta toisin kävi. Kuivattiin pyykkejä yks kiekka eli ehkä 45min ja suurin osa niistä oli edelleen märkiä/kosteita. No, nyt on sit huone täynnä pyykkiä, mut onneks ne ei täällä varmastikaan kuiva kauaa. Mutta toisaalta yks koneellinen on 1.9 pulaa eli 20snt... Ehkä ois voinu kuivattaa niitä toisenkin kierroksen. En vaan jaksanu venailla enempää. Musta tuntuu että 4kk:n päästä mä todellakin odotan suomalaisen koneen pesemiä vaatteita, sillä jo nyt musta tuntuu että pesun jälkeen vaatteet ei haise kamalan puhtaille. Mene ja tiedä.

Kohta pitäis ehkä lähtee Riverwalk Mall:ille. Se on mun mielestä ainakin paras kauppakeskus mitä tähän asti on läheltä löytynyt. Musiikinopettaja tosin käski meidän mennä African Mallille, koska sieltä saadaan ostettua nokkahuilut ja kaupassa on kuulemma kaikenlaisia muitakin soittimia. En malta oottaa että päästään sinne. Me vaan ehkä tarvitaan avuksi joku paikallinen, koska meillä ei oo mitään hajua miten sinne pääsee.
Tässä vielä fiilistelyä sunnuntain patikointiretkeltä. Taustalla ensimmäisenä näkyy Japanista tullut Mazaru, sitten suomalainen Timo ja kolmantena mun jälkeen taitaakin kurkkia Eeva. :)

4 kommenttia:

  1. Kiva, että sukat tulivat tarpeeseen. Mukava lukea näitä teidän juttuja. Pitäkää toisistanne hyvää huolta. -Eevan äiti Paula-

    VastaaPoista
  2. Ne todellakin tuli, ja ovat ihan mun näköiset ja väriset, että hyvin oot Eevan puheet sisäistäny. :) Kiitos ihan hirveästi!

    Kristiina

    VastaaPoista
  3. Siis millä kaikilla soittimilla te siellä operoitte? Huilulla ja sit asteikkoja pianolla, vai? en kyllä kaipaa niiden soittelua... koita kestää!

    Liikutteko te kampuksen ulkopuolella, onko siellä turvallista olla kaksin vai pitääkö lähteä porukalla? Ettö siis mitä kaikkia palveluita löytyy oikeesti kampukselta?

    Täällä satelee kuuroissa, käytiin Ninnin kanssa sadekävelylläkin päivällä. Mä kastuin, NInni nukkui kuivasti vaunuissa. Mutta ihan itseaiheutettua :)

    VastaaPoista
  4. Noista soittimista. Kurssin ohjeistuksissa lukee että täytyy osata soittaa syntikkaa, nokkahuilua ja rummutella. Syntikalla täytyy osata soittaa C, G ja D duurit: kaksi oktaavia molemmilla käsillä ja vielä niin että lähetään samasta C:stä molemmilla käsillä ja toinen lähtee ylös ja toinen alas (En todellakaan ymmärrä mitä tällä taidolla tehdään!). Sit myös F ja Bb yhtenä oktaavina sama homma. Nokkahuilulla pitä osata jotain perusjuttuja ja niiden lisäksi C, F ja G-duurit. Rummuilla pitää osata vähän improvisoida ja keksiä helppoja rytmikuvioita sekä pitää rytmiä yllä. Laulussa näemmä täytyy osata solfata (komeeta) joku kappale...

    Me liikutaan kyllä kampuksen ulkopuolellakin (vaikka kampus on tosi iso). Ulkopuolelta löytyy kaikki kaupat yms. Kampukselta löytyy ruokalat (2), uima-allas, pesula, asuntoloita, kirjasto, escort service, souvenier shop :), student bar... Mitähän mä nyt unohdan.

    Ulkopuolella on siis ihan turvallista kunhan ei yksin mene pimeällä mihinkään kujille. Ja sama homma kyllä koskee kampusta koska kampus on avoin. Tänne siis pääsee kuka tahansa millon tahansa (tätä en suomessa ollessani tiennyt). Iltaisin käytetään usein takseja liikkumiseen ja mä en koskaan aio liikkua täällä yksin. Mitä isompi porukka, sitä turvallisempaa on. Varsinkin iltaisin. Mutta päivisin ei oo kyllä mitään pelättävää. Täällä liikkuu niin paljon opiskelijoita että kukaan ei pysty tekeen mitään ilman että se huomattais.

    VastaaPoista