perjantai 6. elokuuta 2010

Päivä 10

Kymmenes päivä täällä on merkinnyt meille aika paljon. Saimme näet rajalla vain kymmenen päivää aikaa saada paperisodan kuntoon ja kuten Afrikassa on tapana, mikään ei oikein ole kunnossa silloin kuin pitäisi. Meidän piti lähteä Immigration officelle kympiltä (lähtö tapahtui 15 vailla 11) ja sinne päästyämme laitoimme asiat kuntoon Waiwereiden osalta. Ne siis tarvitsemme. Siellä meni aikaa ehkä tunti, suurimmaksi osaksi sen takia, että muutaman meistä pitää hankkia joku isompi lupahomma, joten odotimme heitä. Kauan. No, sitten saimme kuulla että waiwereitahan ei saa samantien kun niitä anoo, eli me 4 jotka olimme saaneet rajalla vain 10 päivää aikaa selvitellä paperisotamme, jouduimme menemään eri toimistoon hankkimaan lisäpäiviä täällä oloa varten. Menimme parkkipaikalle jonka laidoilla norkoili porukkaa ja ehkä viidestä talosta neljä oli parakkeja. Sieltä sitten perimmäiseen "toimistoon" ja vähän jonottelua... Luukulle päästessämme meitä hostannut Charity sai kuulla, ettemme saisi lisäpäiviä ellei hän antaisi kopioita passistaan jokaiselle meistä, tai siis jokaisen siihen hakulappuun. Ilmeisesti hän ottaisi näin vastuun siitä että meidän paperiasiat hoidetaan kuntoon.

No, asia ois ollu ihan ok, mutta eihän Charityllä ollut niitä kopioita, ja tässä toimistossa ei asiakkaiden papereita kopioida, ei edes rahasta. Takas autoon ja Main Mallille, jossa kopioiden saaminen kesti melkein tunnin ja taas takas samaiseen toimistoon. Me istuttiin taas jonon hännille, mutta sitten yhtäkkiä Charity sanoi että come on, ja vei meidät suoraan sille samaiselle luukulle missä aikaisemmin oltiin. Täyteltiin papereita joku vartti ja sit ne katto meidän passeja ja saatiin 30 päivää lisäaikaa täällä oloon ja waiwereiden hankkimiseen.

Mutta siis lyhyesti kerrottuna lähdimme yliopistolta varttia vailla 11 ja olimme takaisin puoli 3!!! Meillä meni siihen reissuun miltei neljä tuntia! Eli pelkkää jonottelua ja odottelua 4 tuntia. Ihan mukavaa, varsinkin kun tänään on ehdottomasti ollu kuumin päivä kaikista.

Tänään ei sitten muuta ollakaan tehty. Syötiin ensimmäistä kertaa Mamma´s -ruokaa, eli main gaten ulkopuolella on vanhempia naisia jotka joka päivä kokkailee hullut määrät ruokaa ja kilpailee ns. yliopiston omien ruokaloiden kanssa. Ja täytyy sanoa että he kyllä siinä onnistuvat, koska ruoka on 5 pulaa halvempaa kuin ruokalassa, sitä saa ottaa niin paljon kun jaksaa ja salaatit on VAPAASTI otettavissa. Tänään ensimmäistä kertaa mun lautasella oli puolet salaattia, puolet muuta. Heitä tulemme varmasti käyttämään jatkossa, sillä se ruoka oli vaan yksinkertaisesti parempaa kuin yliopiston ruokalan.

Eilisestä voisin kertoa sen verran, että parin tunnin Setswanaluentojen jälkeen me vain chillailtiin ja sit illalla ehkä ysin pintaan lähdettiin käymään eräässä baarissa, The Roomissa. Mun pitäisi itseni tuntea sen verran hyvin etten niissä viihdy, tää oli tosin paljon kivempi paikka kuin se edellinen. Tulin kotiin yhdeltätoista ja menin nukkumaan. :)

Tässä on meidän asuntoloita. Tällaisia isoja ryppäitä on varmaan 4 (tämä jatkuu vielä hieman vasemmalle), ja niistä koostuu Las Vegas. Näissä kahdessa kuvassa näette mun huoneen. :) Kaikkiin huopiin, verhoihin ja lakanoihin on painettu noita UB-logoja, jottei niitä pöllittäisi.

Tässä on niitä iki-ihania pesukoneita, joissa vaatteita sai siirtää kesken perun koska ne ei ollu tasapainossa. :)

2 kommenttia:

  1. Kuvat ovat hyviä. Saa vielä paremman kuvan tiloista , ympäristöstä jne. Se on selvä, että kotiruoka voittaa kouluruoan! Uskon, että saat paljon uutta kokemusta liittyen musiikkiin. On se niin erilaista siellä kuin täällä Suomessa. Pupesta otettiin 4 punkkia täällä Vehmaalla. Riinu ja Jaakkokin kävivät eilen perjantaina Krigsbergissä. Ensi tiistaina menen töihin. Halauksin äiti

    VastaaPoista
  2. Jaha, että on punkkipanta menettänyt tehonsa. Ja Jaakko ja Riinu on palannu lomilta. Täytyy siis laittaa Jaakolle viestiä. Me mennään tänään ehkä ratsastaan hevosilla, ja mä odotan sitä innolla vaikkei se olekaan vielä ihan varmaa.

    Terveisiä Liisalle!

    Kristiina

    VastaaPoista