torstai 29. heinäkuuta 2010

Päivä 2 jatkuu...

No niin. Netin piti toimia, mutta adapterin saatuani huomasin ettei se ole oikeanlainen ja toisekseen mun huoneessa oleva nettipiuhan paikka on survottu niin hajalle, ettei taida olla netista toiveita viela muutamaan paivaan. Onneksi mun kamppis antaa mun kayttaa sen nettia nyt ja toivottavasti myohemminkin jos en saa omaani kuntoon.

Mutta siis jatketaan tosta eilisesta. Paastiin yliopistolle sitten joskus varmaan yhentoista aikaan ja saatiin sitten heti nama huoneet. Ne on kahden hengen huoneita, jossa on heti ovesta sisaan astuttaessa valiseina mika jakaa huoneen, sitten kummankin puolella on pieni kirjoituspoyta, jonka ylapuolella on pari hyllya, yksi ehka 90cm levea sanky ihan kamalalla patjalla, muovituoli poydan edessa ja pariovinen vaatekaappi joista toinen on tangollinen. Ja tietenkin ilman henkareita. :)

Mun taytyy koittaa laittaa tanne kuva tosta huoneesta, koska se on aikas mielenkiintoinen.

No mutta eilinen sitten muuten oli taynna infoja ja yleista odottelua mika tuntuu olevan afrikan tapa hoitaa asioita. Saatiin me kaupassa kayda ja meilla oli ehka runsaat 10min aikaa, eli saatiin vessapaperia (jota ei siis vessoissa taalla ole, se taytyy sinne vieda) ja vetta. Tosin kuulin etta hanavesikin on juotavaa, mutta sita en ole viela koittanut.

Tanaan paiva alkoi rattoisasti 8.00 venailulla. Puolen tunnin paasta selvisi etta aamuun suunniteltu henkilokorttien saaminen ei tapahtuisikaan silloin, eika sitten tapahtunut koko paivana. Runsaan puolen tunnin paasta meidat ohjattiin saliin jossa oli kaikki vaihtarit. Meita on kaikenkaikkiaan ilmeisesti n.70 mika on jarkyttavan suuri luku. Mutta kaikki ei oo taalla meidan Las Vegasissa (asuntoloiden nimi) vaan osa on kampuksen ulkopuolella ja osa vahan paremmissa asunnoissa. Siina sitten saatiin infoa erinaisista asioista ja kaytiin katsomassa ja kuunteemassa kuulemma Botswanan suosituinta laulajaa/yhtyetta. Siina oli siis tanssijoita ja yksi tyyppi joka huuteli mikkiin (lue: lauloi). Tanssijat oli kylla taitavia ja meita harmitti ettei me ehditty nakemaan esitysta kokonaan. Tassa vaiheessa paivaa eli noin klo 13 me saatiin ekan kerran ruokaa kun aikaisen aamun takia ei keretty aamiaiselle. Saatiin pikakahvia (yllattavan hyvaa) ja leipa seka muffinssi. Ne maistu kylla niiiiiiin hyvalle koska musta tuntuu etta ma oon vahan nahnyt nalkaa taalla. Viela ei oikein tieda ruokailuaikoja ja tuntuu etta on koko ajan menossa ja sitten kun tietaa ajan, ei ruokaa siltikaan ole. Ruokaa aletaan yleensa laittaa poytiin kun vaihtarit menee ensimmaisina sisaan ja me ei olla koskaan oltu siella ajoissa. Keskimaarin voisi sanoa etta puoli tuntia myohassa on ehka se aika, jolloin ruokaa voi oikeasti saada.

Kahvittelun jalkeen oli lisaa orientaatiota ja infoa esimerkiksi huomisesta paikallisvaikutteisesta ruokailusta jonka yliopisto meille jarjestaa. Siella on esityksia, ruokaa ja juomaa ja tietenkin tutustumista muihin vaihtareihin (jotka muuten on mukavia ellen ole sita viela taalla sanonut). Ootan sita kun kuuta nousevaa. Samoin ootan viikon paasta viikonloppuna jarjestettya retkea johonkin kylaan, jossa olemme yota ja syomme yms. Paasemme myos katsomaan niita otsikossakin mainittuja elaimia jonnekkin luonnonpuistoon tai jotain (Game resort) en oo ihan varma mita se on suomeksi.

Mutta siis ainakin sellaista on tiedossa. Huomenna pitaisi menna kauppaa hakemaan vahan tarvikkeita ja ruokaa, koska ma oikeasti naen nalkaa. :) Nyt on onneks vahan tottunu noihin aikatauluihin, mutta huomennakaan ei ole aamiaista tiedossa, eli yhella myslipatukalla pitais elaa siihen yhteen asti, jolloin on taas kahvittelua tiedossa.

A ja o-kirjainten pisteet siis puuttuu siksi, etten kayta nyt omaa konetta. Toivottavasti ensi kerralla, mutta en usko. Afrikan meinigilla siihen voi menna viikko tai kaksi, mutta toivottavasti nyt ei ihan sita. Onneksi se ei jostain syysta mua haittaa. Meinaan se venailu. Suomessa mulla ois leikannu liinat kiinni aika paivia sitten, mutta ma osasin odottaa tata, eli olen totuttanut itseni siihen ajatukseen etta sita on luvassa. Paljon.

Mutta ma taidan nyt painua pehkuihin kun on viela vahan tuota univelkaa. Aamulla 8.30 pitaa olla orientaatiossa ja sit se on menoo koko paiva. Kaupassa olis pakko paasta kaymaan, mutta jotenkin tuntuu ettei se huomenna(kaan) onnistu. Mutta onhan tassa aikaa. :)

Kristiina

5 kommenttia:

  1. niin onko toi myslipatukka siis niitä jotka mä sut pakotin ostaan varmuuden vuoks??? ;) kamalaa ku oot nälissäs. tollasen takia mua ei tommoset jutut nappaa. ei oo kiva olla nälissän!

    VastaaPoista
  2. Moro!

    Odoteltiin jo eilen sähköpostia matkan sujumisesta ja perillepääsystä! Maassa maan tavalla, joten on hyvä että olet asennoitunut kohtaamaan myöhästymisiä, ruoan vähyyttä jne. Terkuin äiti, Liisa ja Elina

    VastaaPoista
  3. Alku aina hankalaa. Sä kuihdut tätä menoa, jos yhdellä myslipatukalla pitää puoli päivää selvitä.

    VastaaPoista
  4. Afrikassa ei ruoka riitä kaikille...

    Käytä se luonnonpuistopäivä hyödyksi ja metsästä yks antilooppi sieltä ittelles.

    VastaaPoista